Illustratie met 4 figuren in het blauw, geel, oranje en rood en de tekst Centrum voor Innovatief Vakmanschap technologie in zorg en welzijn ernaast

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap is een inspirerende plek waar onderwijs en zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio elkaar treffen. Docenten, studenten en het werkveld zetten zich hier samen in voor het beter toepassen van technologie in zorg en welzijn.

Technologie en zorg kunnen niet meer los van elkaar gezien worden. Technologische toepassingen zijn nodig om voldoende zorg te kunnen blijven geven aan iedereen die zorg nodig heeft. ROC Mondriaan wil daarom dé partner zijn in de regio voor vraagstukken op het gebied van het toepassen van zorgtechnologie. We willen meedenken en meepraten over innovatie en ethiek. Met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) creëren we de schakel die de vragen vanuit het werkveld verbindt met de kennis van onze docenten en het enthousiasme van onze studenten. De kracht zit in het verbinden en verbeteren.

ROC Mondriaan leidt haar studenten op in samenwerking met regionale zorgaanbieders. Zo is het onderwijs toekomstbestendig en zijn de studenten voorbereid op de praktijk. De zorg- en welzijnsscholen van ROC Mondriaan dragen met het CIV bij aan de professionalisering van het onderwijs en de maatschappelijke oplossing voor vraagstukken zoals langer zelfstandig thuis wonen, het betaalbaar en beschikbaar houden van zorg en het verbeteren van welzijn door inzet van technologie.

Aanbevolen artikelen